5 iemesli, kāpēc tu piesaisti toksiskus cilvēkus

Lietu uztveršana pārāk nopietni

Ja mēs pastāvīgi uztraucamies par to, ko citi domā, mēs paši provocējam negatīvo emociju atdevi no citiem. Mēs paši savā dzīvē ienesam drāmu.

Ja mīļotajam cilvēkam vai draugam ir bijusi slikta diena, nejūties aizvainots par viņa rīcību. Tu nemaz nezini, kādēļ viņam gadījās slikta diena, tādēļ labāk vienkārši palīdzi, kā vien vari. Tomēr atgādini sev, ka citiem cilvēkiem arī nepieciešams zināms privātums.

Greizsirdība

Greizsirdības izrādīšana visai pasaulei pavēsta par tavu nedrošību. Greizsirdība attiecībās ir toksiska. Ego attiecībās ir nāvējošs, jo tas traumatiskus bērnības notikumus, citās attiecībās uzplēstās brūces, kā arī vecās ideoloģijas izmanto pret tevi. Greizsirdība tava dzīvē aicina arī drāmu.

Sliktākais ir tas, ka tu savā dzīvē piesaisti cilvēkus, kurus interesē tikai un vienīgi meli, manipulēšana un krāpšana.

Emocionālā bagāža no iepriekšējām attiecībām

Katra iegūtā pieredze, lai arī tā būtu laba, slikta, traumējoša vai pamācoša, ietekmē mūsu dzīvi tagadnē.

Ja mēs turpinām dzīvot pagātnes raizēs un sirdsēstos, mēs atsvešinamies no tagadnes. Mēs apzināti ievazājam esošajā laika posmā pagātnes rētas.

Tikai tad, kad būsi ticis pāri pagātnes notikumiem, piedevis sev un citiem, tu spēsi virzīties tālāk bez sāpēm, kā arī būsi gatavs veselīgām attiecībām.

Negatīvas domas

Negatīvi cilvēki piesaista citus negatīvus cilvēkus. Ja jūties draņķīgi citās dzīves jomās, pastāv liela iespējamība, ka daļa negativitātes caurstrāvos arī tavas attiecības.

Toksiski cilvēki to izmantos pret tevi pašu, salaužot tavu garu un iznīcinot sapņus, pašvērtējumu un spējas.

Centies nebūt tik strikts un paškritisks pret sevi. Skarbu vārdu veltīšana sev atstāj rētas. Tā vietā izmanto pozitīvi apstiprinošus teikumus, tādējādi tu palīdzēsi sev savākties.

Iemācies būt labs. Apzinies, ka kontrolē ikvienu savas dzīves jomu. Ja vēlies būt laimīgs, sāc ar savām iekšējām sajūtām.

Pelšana un tiesāšana

Viena no sarežģītākajām mācībām, kas jāapgūst ir tā, ka ne vienmēr mīlestība ir bez nosacījumiem. Daudzi cilvēki sniedz savu mīlestību, pretī kaut ko sagaidot. Cilvēkiem pieaugot un mainoties to pašu dara arī attiecības.

Ja tu pastāvīgi tiesā, kritizē vai esi negatīvs, šīs īpašības var būt bīstamas un kaitīgas. Ja pastāv šāda veida attiecības, kurās cilvēks tiek pastāvīgi demoralizēts, tā var tikt uzskatīta par vardarbības formu.

Veselīgās attiecībās nepieciešams līdzsvars. Diviem cilvēkiem ir gana daudz izaicinājumu, tomēr tas nenozīmē, ka jāpadara attiecības toksiskas.

Tu nevienam neko neesi parādā. Atrodi kādu, kurš mīlēs tevi, cienīs tevi un pieņems tevi tādu, kāds esi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru