8 iemesli, kādēļ seksuālas aktivitātes ir labas tavai veselībai

Mēs nodarbojamies ar seksu iekāres dēļ, kā arī sekojot instinktam turpināt savu sugu.

Un zinot, ka mēs ar to vienmēr esam nodarbojušies un arī turpmāk nodarbosimies, ir noderīgi zināt, kā tas labvēlīgi iedarbojas uz mums.

1.Seksuālas aktivitātes samazina stresu

Seksuālo aktivitāšu laikā mūsu ķermeni izdala dopamīnu, endorfīnus un oksitocīnu, kas ļauj mums atslābināties, uzlabojot dabīgo laimes sajūtu.

2.Seksuālas aktivitātes ir vienas no patīkamākajām fiziskajām aktivitātēm

Kad dzirdam vārdu „fiziskas aktivitātes”, daudzi no mums mazliet saviebjas, domājot par grūto un reizēm par nepatīkamo procesu. Bet, domājot par fiziskām aktivitātēm, ko varam pavadīt kopā ar mīļoto, kļūstam priecīgāki.

3.Seksuālas aktivitātes spēj uzlabot imūnsistēmu

Seksa laikā tiek izdalīti tādi antigēni kā imuglobalīns A, kas cīnās pret gripu un saaukstēšanās radītajām problēmām. Un vēl kas: jo vairāk tu iesaistīsies seksuālajās aktivitātēs, jo ātrāk kļūsi vesels.

4.Seksuālās aktivitātes samazina asinsspiedienu

Pat ja tas ir tā sauktais „fiksais”, seksuālās aktivitātes var samazināt tavu asinsspiedienu diezgan ievērojami: tās samazina tieši diastolisko spiedienu, padarot tevi veselāku.

5. Seksuālās aktivitātes uzlabo sirds veselību

Mūsu ķermenis sadedzina kalorijas – tādējādi uzlabojot sirds veselību. Pētnieki ir noskaidrojuši, ka vīrieši, kas regulāri nodarbojas ar seksu, par 45% retāk slimo ar kardiovaskulārajām slimībām.

6.Sievietēm: seksuālās aktivitātes var nodrošināt regulāru periodu

Kā jau pieminējām, seksuālās aktivitātes samazina stresa līmeni. Viens no iemesliem neregulārām mēnešreizēm ir stress.

7.Seksuālas aktivitātes ļauj tev gulēt un atpūsties labāk

Gluži tāpat kā fiziskās aktivitātes jeb treniņi, sekss palielina sirds ritmu, lai pēc tā sekotu nomierinoša sajūta, kad sirds ritms atkal palēninās. Tas arī ir zināms, ka pēc seksa vīrieši kļūst ārkārtīgi noguruši. Ārste Šēnija Ambardara: „Pēc orgasma tiek izdalīts hormons prolaktīns, kas ir atbildīgs par atslābuma un miegainības sajūtu, kas seko seksuālajām aktivitātēm.”

8.Seksuālas aktivitātes ilgtermiņā liek tev izskatīties līdz pat 10 gadiem jaunākam

Regulāras seksuālas aktivitātes – vismaz trīs reizes nedēļā – liek tev izskatīties par 10 gadiem jaunākam, nekā tu esi. Grāmatā Secrets of the Superyoung Skotu zinātnieks un neiropsihologs Deivis Vīks stāsta: „Tev ir labi, noderīgi un veselīgi nodarboties ar seksu!” Kāds motivācija gan vēl tev nepieciešama?

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru