Audzināšana un zodiaks. Kas jāzina vecākiem?

Auns

Lai bērna mutuļojošo enerģiju novirzītu vajadzīgajā gultnē (piemēram, sporta nodarbībās), vecākiem jāiemācās būt apņēmīgiem un stingriem savās prasībās, taču šīm prasībām obligāti jābūt argumentētām. Aizmirstiet par spēka pozīcijām: ne ar piespiešanu, ne aizliegumiem nekādu panākumu nebūs. Auns ir spītīgs, un ar šo bērna rakstura iezīmi vecākiem nākas saskarties jau ļoti agri, turklāt ne tikai ar spītību vien. Aunam ir bagāta izdoma, un viņš vienmēr atradīs attaisnojumus savām blēņām.

Vērsis

Mazajā Vērsītī jācenšas attīstīt tādas rakstura iezīmes kā labestība un dzīvesprieks, maigums un godprātība. Audzinot viņu, uz visiem laikiem var aizmirst psiholoģiskā spiediena metodes. Ar sapratni un iecietību jāizturas pret tādām bērna īpašībām kā, piemēram, lēnība un nesteidzība (viņam vienkārši patīk visu darīt rūpīgi un bez steigas, viņš parasti cenšas iesākto novest līdz galam). Vērsītim patīk viss košais un svinīgais, samērā agri viņā atklājas arī tāda rakstura iezīme kā tieksme krāt.

Dvīņi

Dvīņu neizmērojamo aktivitāti, zinātkāri, tieksmi izzināt apkārtējo pasauli, apķērību, straujo attīstības gaitu un tieksmi pēc kontaktiem vienkārši nevar nepamanīt. Veidojot savstarpējās attiecības ar bērnu, ļoti svarīgi ir būt atklātam un izturēties ar pienācīgu cieņu. Garas pamācošas notācijas, kā arī piespiedu vai pat spēka iedarbību labāk aizmirst. Dvīņiem šīs metodes neder.

Vēzis

Audzinot Vēzi, pirmām kārtām jāatceras, ka viņš ir ļoti jūtīgs un emocionāls. Tāpēc vecākiem jācenšas pierast, ka biežā garastāvokļa maiņa, sapņainība, noslēgtība, ievainojamība un pat zināms drūmums ir viņa rakstura īpatnības.

Nedrīkst arī aizmirst, ka ģimenes drošums un stabilitāte šīs zīmes pārstāvjiem ir viens no tālākās dzīves stūrakmeņiem. Lai bērns neizaugtu ar vāju raksturu un infantils, vecākiem nāksies pielietot labi zināmo pedagoģisko metodi “pīrāgs un pātaga”, taču vienīgi, pamatojoties uz abpusēju sapratni un izslēdzot negatīvas emocijas.

Lauva

Lauvēna audzināšanas pamatu pamats ir uzslavas, pierunāšana, solījumi. Maigi un neuzkrītoši var izmantot arī patmīlību. Lauvas vienmēr un visur cenšas ieņemt galvenās pozīcijas un līdera vietu, savukārt pašpārliecinātība un patmīlība viņiem ir iedzimta. Lai bērns nekļūtu egocentriķis, visādi jācenšas izcelt vēl vienu viņa īpašību – cēlsirdību.

Jaunava

Audzinot mazo Jaunavu, jāraugās, lai visi solījumi tiktu izpildīti: gan no bērna, gan pieaugušo puses. Tāpat jācenšas neizjaukt nevainojami sakārtoto dzīvesritmu – šīs zodiaka zīmes pārstāvji izceļas ar praktiskumu, reālismu, nopietnību, atbildības izjūtu, disciplinētību un analītisku prātu. Galvenais, ar ko vecākiem nākas efektīvi cīnīties, ir tas, ka bērns nepārtraukti pamana un norāda uz visiem trūkumiem un nepilnībām un viņa krasi negatīvo attieksmi pret kritiku.

Svari

Ja atceras, ka harmonija, līdzsvars un estētiskā pasaules uztvere ir šīs zodiaka zīmes pārstāvju būtības galvenā sastāvdaļa, audzināšana vairs nešķitīs tik sarežģīta un smaga. Svariem patīk klusums un miers, pat pasivitāte (īpaši pēc emocionāli aktīviem uzliesmojumiem). Jācenšas bērnā visādi atbalstīt tādas rakstura īpašības kā draudzīgumu, pateicību, jautrību un prasmi radīt simpātijas citos.

Skorpions

No visām zodiaka zīmēm, šķiet, tieši mazie Skorpioni ir visemocionālākie bērni, bet viņu paaugstinātā impulsivitāte nereti robežojas ar acīm redzamu agresiju. Vecāku uzdevums ir, pamatojoties uz abpusēju uzticēšanos, stingri un argumentēti iemācīt bērnam kontrolēt savu uzvedību, būt iecietīgākam un labsirdīgākam, adekvāti novērtēt savas simpātijas un antipātijas, pieņemt kritiku, kā arī nebūt spītīgam, noslēgtam un neturēt ļaunu prātu.

Strēlnieks

Mazajiem Strēlniekiem ne tikai nepatīk, viņi vienkārši necieš nekādus ierobežojumus. Viņu tieksme pēc brīvības, ceļojumiem, apkārtējās pasaules izzināšanas, saskarsmes ar cilvēkiem un vēlme vienmēr būt līdera pozīcijās ir neatņemama rakstura sastāvdaļa. Viņi organiski necieš liekulību un melus, tāpēc attiecībās ar bērnu ir jāvalda godīgumam un tiešumam. Ar viņu jārunā kā ar līdzīgu. Jāiemāca mazajam Strēlniekam taupība, pretējā gadījumā no viņa var izaugt naudas izšķiedējs.

Mežāzis

Mazais Mežāzis agri sāk domāt patstāvīgi un visiem spēkiem cenšas iegūt vēlamo. Bet, ja viņš pēkšņi lūdz palīdzību, nepalaidiet šo lūgumu gar ausīm un, izpildot lūgumu, centieties būt maksimāli delikāti. Vecākiem jāiemācās uztvert bērnu kā sev līdzīgu. Viņam nav nepieciešams izrādīt mīlinošu sajūsmu, pārāk lielu maigumu un glāstus, īpaši citu cilvēku klātbūtnē. Viņš jāpaslavē gluži kā pieaugušais – viņa gadiem neatbilstošais briedums, pareizināts ar augstu atbildības izjūtu, kārtības mīlestību un disciplīnu, izpaužas gandrīz vai kopš dzimšanas. Noteikti jāparūpējas, lai bērnam būtu iespēja pabūt vienatnē – Mežāžiem tas ir ļoti nepieciešams. Viņiem nepatīk skaļa sabiedrība, un viņu draugu loks ir visai ierobežots.

Ūdensvīrs

Ūdensvīra neordinārums un oriģinalitāte jaušama it visā: ēšanā, laika pavadīšanā, apģērbā, attiecībās ar apkārtējo pasauli. To visu svarīgi ņemt vērā, un audzināšanas procesā lielākoties jāvadās pēc intuīcijas un vērojumiem. Taisnības izjūta un tieksme pārveidot un uzlabot apkārtējo pasauli Ūdensvīram parādās jau pavisam agrā bērnībā. Tas ne tikai ietekmē viņa attiecības ar apkārtējiem, tas obligāti jāņem vērā vecākiem un jāpalīdz sistematizēt un sakārtot dažādās dzīves situācijas.

Zivis

Jau no sākta gala vecākiem jāielāgo viens: bērnam ne tikai ir tieksme jaukt fantāzijas ar realitāti, viņš dzīvo savā mazajā noslēgtajā sapņu pasaulē. Šīs zodiaka zīmes pārstāvju būtība ir tāda, ka viņi neprot izlikt uz āru negatīvās reakcijas. Audzināšanas procesā vecākiem jāņem vērā arī tas, ka Zivtiņām ir nosliece uz jaunradi un mākslu, viņās praktiski nav godkārības, toties ir ļoti attīstīta intuīcija.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru