Februārī par labāko spēlētāju “Credit24” meistarlīgā tika atzīts RTU/Robežsardzes spēlētājs Gatis Garklāvs

Labākie februārī: Avdejevs, Levinska, Zadovskis, Ozoliņa un Gecs

Februārī par labāko spēlētāju „Credit24” meistarlīgā tika atzīts RTU/Robežsardzes spēlētājs Gatis Garklāvs, bet Baltijas līgā – viņa ampluā māsa no RVS Marta Kamēlija Levinska. Labākie nosaukti arī trijās nacionālajās līgās.

“Credit24” meistarlīgā labākā Latvijas komanda šosezon ir bijusi RTU/Robežsardze, un ne velti līgas mēneša labākais spēlētājs ceturto no piecām reizēm ir šī kluba pārstāvis. Turklāt šo godu viņš izpelnījies otro reizi sezonā. Aleksandrs Avdejevs bija labākais oktobrī un šo sasniegumu viņš atkārtoja februārī.

Rīgas klubs februārī aizvadīja sešas spēles. Trijās pamatturnīra spēlēs viesos izdevās uzvarēt divreiz un atņemt punktu vēlākajai čempionei “Bigbank Tartu”. Pēc tam no trim ceturtdaļfināla spēlēm pret “Rakvere VK” izdevās uzvarēt divās un iekļūt finālčetriniekā. Aleksandrs februārī guva 47 punktus, no tiem 5 – blokā un 5 – ar servi, bet uzbrukumā precīzi bija 37 uzbrukumi jeb 53 procenti.

Ne komandai, ne pašam Avdejevam mēnesis gan viegls nesanāca. “Divos mačos nespēlēju, trešajā spēlēju labi ja pusi, jo saslimu ar gripu. Divas nedēļas nogulēju gultā, un vēl nedēļu – pusotras mēģināju atgriezt sportisko formu. Pret “Biolaru” vēl kaut ko varēju izdarīt, taču citu iemeslu pēc nospēlēju tikai pusotru setu,” par nebūt ne vienkāršo mēnesi stāsta Avdejevs. “Atceroties ceturtdaļfinālus, uz Rakveri bija 4,5 stundas ilgs ceļš. Neesam profesionāla komanda, un puse komandas strādā. Arī es dienas pirmo pusi nostrādāju, otro – braucu uz Rakveri, un vakarā spēlējām. Tāpēc arī sanāca zaudējums trijos setos.

Sestdien jau rakverieši bija mūsu pozīcijās – pēc brauciena. Savācāmies, jo ļoti gribējām nokļūt finālčetriniekā. Turklāt zinājām, ka Rakverei nav tā spēcīgākā līgas komanda. Mazāk kļūdījāmies, turklāt nospēlējām taktiski pareizi.

Tā nav, ka es esmu tas, kurš viens būtu palīdzējis izcīnīt uzvaras. Tas ir kopīgs panākums. Labi palīdzēja arī RVS jaunais spēlētājs Renārs Pauls Jansons, kurš pēdējā Rīgas mačā labi iesaistījās spēlē. Žēl, ka finālčetriniekā viņam tik labi nesanāca, taču viņš vēl ir ļoti jauns.”

Baltijas līgā sievietēm divas fantastiskas spēles punktu gūšanas ziņā aizvadīja Rīgas Volejbola skolas pārstāve Marta Kamēlija Levinska. Viņa divos pēdējās pamatturnīra mačos ar Alītas (3:1) un Kauņas (2:3) komandām sakrāja 65 (34+31) punktus. Pirmajā spēlē viņas kontā 7 netveramas serves un 3 bloki, bet otrajā – 3 “eisi” un divi punkti blokā. No 126 uzbrukumiem 50 jeb 39,7 procenti sasniedza mērķi, un +/- koeficients bija +45. Marta ir vienīgā visās līgās, kas labākās spēlētājas balvu šosezon izpelnījusies trīs reizes. Viņa uzvarēja otro mēnesi pēc kārtas, labākajai esot arī oktobrī.

“Februārī bija tikai divas spēles savā laukumā. Alītas komandu uzskatījām par spēcīgāku un uzvarējām. Otrajā dienā pret Kauņu pašas nevarējām savākties. Izlaidām no rokām gan uzvaru, gan 1. vietu pamatturnīrā un iespēju rīkot finālčetrinieka sacensības savā mājās. Tas bija smags zaudējums, un guvām labu mācību. Bijām ļoti sarūgtinātas. Līdz pēdējām brīdim cerējām, ka būsim pirmās. Cerējām uz Daugavpils uzvaru, bet vajadzēja uzvarēt pašām.

Arī nogurums bija sakrājies, jo bez treniņiem spēlējām gan trešdienās Latvijas čempionātā, gan nedēļas nogalē. Pirms divām nedēļām Latvijas čempionātā iestājās pauze, un varējām nedaudz atpūsties. Arī treneris iedeva mums pāris dienas brīvas no treniņiem, un tagad esam gatavas labi aizvadīt play-off.”

Vaicāta par 126 uzbrukumiem divās dienās, Marta attrauc, ka “spēles laikā to tik ļoti nejūt. Cēlāja labi sadala uzbrukumus visām. Treniņos viss ir atstrādāts, un spēles laikā spēks ir. Esmu gatava tā turpināt.”

Tāpat kā “Credit24” meistarlīgā Avdejevs arī Nacionālajā volejbola līgā 1 jau otro atzinību pēc oktobra izpelnījās Vecumnieku uzbrukuma līderis Andris Zadovskis. Viņš palīdzēja klubam četrās spēlēs izcīnīt četras uzvaras, gūstot 100 punktus. No tiem 4 gūti ar netveramu servi, 10 – blokā, un no 134 uzbrukumiem sekmīgi bijuši 86 jeb 69,5 procenti. Turklāt +/- koeficients Andrim bija +69.

Pirmais mēneša labākās spēlētājas tituls Nacionālajā līgā sievietēm ticis Mārupes SC volejbolistei Martai Ozoliņai. Arī mārupietēm četrās spēlēs četri panākumi. Individuāli Ozoliņai februārī 61 gūtais punkts, no kura 12 sakrāti ar servi un 49 – uzbrukumā, uzbrūkot ar 44,95% precizitāti.

Nacionālajā volejbola līgā 2 labākos pēc katras spēles nosaka treneri. Februārī, kad trijās komandas spēlēs tika izcīnītas divas uzvaras, trīs treneru balsojumus izpelnījies Kuldīgas NSS volejbolists Mārtiņš Gecs.

Apsveicam labākos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru