Jautājumi, kuri sev būtu jāuzdod pirms iestūrēšanas laulību ostā

Vai mūsu reliģiskie uzskati ir saderīgi?

Nav tāda likuma, ka ateists nevarētu būt kopā ar musulmani vai ebrejs nevarētu būt kopā ar kristieti. Tomēr arī dažādi domājošiem cilvēkiem ir jāmāk sadzīvot. Padomā, vai vēlies dzīvot kopā ar kādu, kam ir pilnīgi pretēji uzskati?

Vai kādam no jums ir iedzimta slimība, kuru ir iespējams nodot tālāk?

To ir svarīgi noskaidrot pirms radāt bērnus. Rūpēties bar bērnu, kuram ir iedzimta slimība, var būt ļoti grūti, un tas var negatīvi ietekmēt laulību. Pajautā sev, vai tu vēlies radīt bērnus un vai tie ir svarīgāki nekā laulība?

Vai jūs piešķirat lielu nozīmi svētkiem?

Vai jums abiem ir vienādi nozīmīgi visi svētki? Vai tev šķiet, ka gadadienas un svarīgi datumi ir nozīmīgāki? Tas ir jānoskaidro, lai zinātu, ko sagaidīt kopdzīves laikā. Ja otrs cilvēks, piemēram, vēlas atzīmēt ebreju jauno gadu, bet tu to nevēlies, tad ir jāpārliecinās, ka tas neradīs problēmas.

Vai jūs esat gatavi konsultēties ar speciālistu, ja radīsies kādas problēmas?

Dažreiz laulības dzīves problēmas nevar atrisināt, vienkārši tās izrunājot, tāpēc reizēm nākas vērsties pie speciālista. Tomēr ne visi ir ar mieru to darīt. Jums jāvienojas, ka apsvērsiet konsultāciju kā iespēju atrisināt problēmas, ja laulības dzīvē kaut kas noies greizi.

Kāpēc neizdevās iepriekšējās attiecības?

Vissvarīgākais ir saprast, kas nogāja greizi iepriekšējās attiecībās un kāpēc tā notika. Vai tās bija kļūdas, no kurām jūs esat mācījušies? Kas tieši neizdevās un vai tas var radīt problēmas arī turpmāk?

Avots: higherperspectives.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru