Kāda jaunieša vēstule pasaulei – “Neviens negrib būt viduvējība!”

Es dzīvoju bailēs par brīdi, kurā man tiktu uzdots jautājums „Ko tu vēlies darīt ar savu dzīvi?”. Tas mani biedēja, jo man nebija atbilde uz šo jautājumu. Viss, ko es zināju, – es negribu būt aizmirsts, kad nomiršu.

Pajautā jebkuram – tu nekad nedzirdēsi atbildi, ka kāds vēlās kļūt par viduvējību!

Tu vari būt slinks un neproduktīvs, bet tas nav tāpēc, ka tu vēlētos pavadīt garlaicīgu un blāvu dzīvi. Tu slinko un nepamet savu gultu, jo tu nejūtu sevī enerģiju, kas virzītu uz priekšu. Bet dziļi sevī tu vēlies kaut ko vairāk! Daudz vairāk! Un tu to zini! Problēma ir tajā, ka mūs – mani, tevi, ikvienu – pavada sajūta par to, ka laiks vienmēr nepietiek.

Pulkstenis allaž tikšķ. Dzīve ir sasodīti īsa!

Pulksteņa rādītāji nesastingst tad, kad tu uz tiem neskaties.

Mūsos visos ir kaut kas tāds, kas liek alkt piedzīvojumu un izaicinājumu. Tā sajūta saka, ka mums ir paredzēts dižs liktenis. Mēs visi vēlamies būt izcili, pavadot jēgpilnu un interesantu dzīvi – tādu, par kuru būtu vērts runāt pat pēc 50 un 100 gadiem.

Bet kad to visu izjauc? – Aizbildinājumi!

Mēs vainojam laiku, kontaktu trūkumu vai vienkārši aklu veiksmi, kas uzsmaida dažiem, bet ne visiem. Perfektas iespējas un piemēri ir visur ap mums, mēs vienkārši izdomājam tiem atrunas vai trūkumus.

Dziļi sevī mēs visi vēlamies būt atšķirīgi. Mēs vēlamies, lai mūs atceras gan tad, kad esam dzīvi, gan tad, kad vairs nebūsim uz šīs pasaules. Kādēļ gan mēs uzsākam ģimenes? Lai nodotu savu mantojumu – garīgu un fizisku. Bet kādēļ gan mēs vēlamies atstāt uz citiem ietekmi? Lai par mums runātu!

Ikviens, kas tev teiks, ka nevēlās atstāt uz zemes informāciju par sevi, melo! Kad dzirdi kādu tā sakām, pasaki, ka viņš vai viņa gluži vienkārši muld!

Izmanto tagadni un atstāj pasaulei kaut ko no sevis. Ne tikai kaut ko tādu, kas liks citiem tevi atcerēties, bet arī kaut ko tādu, kas spētu mainīt pasauli.

Un, ja nu tu gaidi, ka es tev došu piemērus, te pat daži ir:

Dalies ar pasauli savās domās – uzraksti grāmatu.

Kāp uz skatuves un paud savu viedokli skaļi, iedvesmo arī citus.

Uzsāc mājaslapu, kurā arī citi var iedvesmoties!

Uzsāc ilgstošu biznesu!

Nekas no augstāk minētā nav viegli. Tas būs grūti, bet tas to arī padarīs aizraujošu. Viss, kas skaļi pasacīts, liek cilvēkiem iedomāties par tevi – labā veidā – ir tā vērts!”

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru