Stihiju saderība: Vai tu saderi ar savu iecerēto?

  • Uguns zīmes pārstāvji: Auns, Lauva, Strēlnieks
  • Zemes zīmes pārstāvji: Vērsis, Jaunava, Mežāzis
  • Gaisa zīmes pārstāvji: Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs
  • Ūdens zīmes pārstāvji: Vēzis, Skorpions, Zivis

Uguns + Uguns = liesmojoša mīlestība 

Kad divi vienādi elementi saiet kopā, to kopīgās īpašības kļūst vēl jo spēcīgākas un izteiktākas. Divu uguns elementu enerģija, vēlme pēc piedzīvojumiem un dzīves baudīšanas kļūst dubulta. Šādam uguns pārim būs daudz kopīgas intereses un viņi spēs kopīgi virzīties vienā virzienā – viņi spēs dalīt dzīves perspektīvu.

Tā kā viņi nepapildina viens otru, bet gan ir ļoti, ļoti līdzīgi, viņu attiecībās varētu būt pārāk daudz drāmas un uguns, radot iespēju, ka vienā brīdī viņi abi vienkārši izdegs. Bet, ja uguns ir savaldāma un uguns elementi spēj sadzīvot harmonijā, viņu saderība ir ļoti laba.

Uguns + Zeme = smacējoša mīlestība

Kad zeme tiek uzmesta uz uguns, uguns liesmas kļūst vājākas un drīz vien tās izdziest. Tas notiek arī tad, kad ugunīga un piezemēta persona satiekas un vēlas būt kopā – aizrautība, piedzīvojumu gars un vēlme pēc dinamikas, kas piemīt Uguns zīmes pārstāvjiem, tiek apslāpēta ar piezemētās, pragmātiskās Zemes personas raksturu. Turpretī, Zemes persona allaž būs uztraukumā un bailēs par neparedzamo Uguns elementu, nezinot, ko tas sastrādās savas karstasinības dēļ. Kopumā – neveiksmīga saderība.

Uguns + Gaiss = liesmas 

Kas ugunij tiek pievadīts skābeklis, tās liesmas kļūst vēl jo lielākas. Kad Uguns un Gaisa personas satieksies, Gaisam raksturīgais intelekts, apķērība un komunikablā dabā ātri vien dubultos Uguns liesmas. Uguns personai būs neskaitāmas idejas piedzīvojumiem, bet Gaisam būs kāds, kas viņa idejas pārvērš darbībās. Uguns un Gaisa saderība ļauj abiem augt un attīstīties, kā arī papildina katru individuāli – viņi veido labu komandu.

Uguns + Ūdens = nodzisusi liesma

Kad ūdens satiek liesmas, tās izdziest. Aizrautība, kaislība un ātrais temperaments, kas piemīt Uguns elementiem, tiek pilnīgi apslāpēts ar emocionālo un jūtīgo Ūdens elementu. Uguns persona teiks visu, ko domā un darīs visu, lai apmierinātu savu piedzīvojumu kāri. Ūdens personas jūtas būs aizskartas un pamestas novārtā, Uguns nepārtrauktajā kustībā. Kopumā, šie divi neveido labu saskaņu.

Gaiss + Gaiss = vējš 

Kad divas Gaisa zīmes satiekas, tās rada kreativitātes un intelekta virpuli, kas ierauj garīgi attīstošos piedzīvojumos un sarunās. Viņi spēj atrast daudz kopīgā savās sarunās, jo abi ir objektīvi savā viedoklī un vienmēr vēlas apgūt un piedzīvot ko jaunu. Un Gaiss mīl runāt, pat ļoti. Pastāv gan iespēja, ka ar laiku, Gaisu sarunas kļūs virpusējas. Tomēr šis pāris kopā sader ļoti labi.

Gaiss + Zeme = putekļi

Kad vējš trāpa zemē, tas paceļ gaisā putekļus un zaudē savu pamatīgo, viendabīgu dabu. Gaisu raksturo pavirša aizrautība, kamēr Zemei ir svarīgs ilgtermiņa pamats zem kājām un drošība. Gaisa ceļojums apkārt, meklējot jaunas aizraušanās un sarunas, tiek apturēts, kad tas sadurās ar Zemi. Zemei vajag paliekošas vērtības, Gaisam vajag jaunas vērtības. Kopā tie nespēj palikt ilgi.

Zeme + Zeme = labvēlīga augsne 

Divas Zemes zīmes spēj radīt paliekošas un stipras attiecības. Viņi spēj nodrošināt viens otram stabilitāti un drošību, ko tie arī meklē attiecībās. Abus uztrauc pasaulīgās problēmas. Kad abi partneri vēlas vienu un to pašu, ir skaidrs, ka tas jau ir labs pamats stabilām attiecībām. Tomēr pastāv iespēja, ka ilgtermiņā Zeme vēlēsies iepazīt pasauli arī no citiem skatpunktiem – tad tai var arī nepietikt ar partneri, kas gluži vai atspoguļo Zemi pašu. Bet jāatzīst, ka Zemes elementu attiecības ir ļoti saderīgas.

Gaiss + Ūdens = lietus

Kas gaiss satiek ūdeni, ūdens zaudē savu stabilo plūdumu, bet gaiss – savu vieglumu. Gaisa cilvēki vairāk laika pavada savā prātā, viņi ir objektīvi un apveltīti ar zinātnisku prātu. Ūdens cilvēki domā ar sirdi, viņus kontrolē emocijas. Kad Gaiss un Ūdens saiet kopā, viņi jūtas nesaprasti un bieži vien par pārprasti. Gaiss var tikt apsūdzēts par neiejūtīgumu un aprēķinātāja dabu, kamēr Ūdens var tikt vainots par vieglprātīgumu un vājumu. Gaiss un Ūdens neveido labu harmoniju.

Zeme + Ūdens= dubļi 

Zeme un Ūdens kopā sader ļoti labi. Kad izdzirdam apgalvojumu, ka Zemes un Ūdens cilvēki kopā veido dubļus, pirmā reakcija ir negatīva un šķiet, ka tas ir kas slikts. Taču patiesībā ir pretēji. Dubļi ir stabilitāte. Daudzās kultūrās mājas tiek celtas no dubļiem. Zemes un Ūdens attiecības ir stabilas un mājīgas – patīkamas. Gluži kā dabā novērojamā zemes un ūdens mijiedarbība. Zeme piešķir stabilitāti un vērtības attiecībām, Ūdens piešķir emocionālo vērtību un gādību. Saderība ir ļoti laba.

Ūdens + Ūdens = upe 

Ūdens ir plūstošs elements, kas spēj atrast ceļu ap jebkuriem traucēkļiem un barjerām. Apvienots ar papildus Ūdens zīmi, šīs spējas kļūst vēl stiprākas, un straume uzsāk savu ritumu. Ūdens zīmes pārstāvji ir saistīti ar savām emocionālajām pasaulēm un beidzot ir atraduši kādu ar kuru dalīties savās jūtās un empātijā. Šāda saderība arī ļauj Ūdens personām justies saprastām. Ilgtermiņā viņiem gan noderētu kāds, kas nones no mākoņiem un liek atgriezties reālajā pasaulē. Bet pat to ņemot vērā, Ūdens zīmju savstarpējā saderība ir spēcīga un droša.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru