Dziļas skumjas un spēcīgs naids. Kā neļaut šīm jūtām “nokaut sirdi”

Ļoti vienkāršs un pārbaudīts veids, kā noņemt spriedzi, ir pastaiga svaigā gaisā. Asins piesātināšanai ar skābekli ir ļoti labvēlīga iedarbība – nereti, lai sāktu nomierināties, pilnīgi pietiek iziet laukā no tveicīgas un piesmakušas telpas.

Ja organisms uzskata, ka situācija ir ārkārtēja un tas netiks ar to galā, cilvēku pārņem skumjas, izmisums. Atbildes reakcija uz šo stāvokli ir krasa darbspēju pazemināšanās, izteikta noguruma parādīšanās. Tiek nomāktas imunoloģiskās reakcijas, bremzēti šūnu atjaunošanās procesi. Pasliktinās atmiņa, cilvēks grūtāk pieņem lēmumus vai pat nespēj novērtēt situāciju. Reizēm bailes nomāc tikai domāšanu, toties rosina kustību aktivitāti. Tādās reizēs cilvēks ar milzīgu enerģiju veic absolūti nevajadzīgas, pat bezjēdzīgas darbības, un – sākas panika.

Dziļas skumjas

Baiļu, šausmu un skumju stāvoklī pasliktinās asins pieplūdums sirdij. Iedarbības ziņā uz sirds-asinsvadu sistēmu nomāktība ir pat sliktāka nekā naids. Šajā gadījumā pirmām kārtām jāpalielina organisma tonuss. Fiziskās slodzes te vairs nelīdz – tā nemazina spriedzi un nerada izlādēšanos. Cilvēkam vajadzīgi preparāti, kas stimulē vielmaiņas procesus organismā. Attiecīgi preparāti var būt nepieciešami arī normālas asinsrites atjaunošanai. Ļoti bieži labi palīdz līdzekļi, kas satur fosfolipīdus, kuri iekļaujas maiņas procesos nervu šūnās. Ieteicami arī polivitamīnu kompleksi.

No augu valsts līdzekļiem ieteicams lietot vilkābeles un peonijas preparātus. Atšķirībā no baldriāniem un māteres tie nepastiprina bremzēšanas procesus galvas smadzenēs. Ļoti svarīgs ir arī pilnvērtīgs miegs.
Jebkurā gadījumā vajadzīga arī speciālistu – neiropatologa, psihologa vai psihoterapeita – palīdzība un padoms. Viņi vislabāk spēs novērtēt situāciju un ieteikt atbilstīgākos līdzekļus. Taču dažkārt cilvēkam pietiek vienkārši izkratīt sirdi tuvam cilvēkam.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru