Naktī rādās murgi! Ko tev vēlas pateikt zemapziņa?

Ja naktī regulāri moka murgi, tas nozīmē, ka zemapziņā ieperinājusies kāda nopietna problēma. Šādu sapni nevajadzētu censties vienkārši aizmirst – tas problēmu neatrisinās, gluži pretēji, tā vēl dziļāk iesakņosies zemapziņā un arvien vairāk traucēs normāli dzīvot. Ar murgiem nepieciešams pastrādāt.

Ja murgiem ir reālas saknes un sapņos rādās kāda situācija, kas notikusi reālajā dzīvē un kuru neizdodas aizmirst, ieteicams par to parunāt ar tuviem cilvēkiem, sajust viņu sapratni un atbalstu.

Ja tas nepalīdz, pats pareizākais ir vērsties pie psihologa. Bet, ja murgu izcelsme nav zināma, no rīta ieteicams to atsaukt atmiņā iespējami skaidrāk (var pat pastāstīt tuviem cilvēkiem).

Nevajag baidīties vēlreiz pārdzīvot nepatīkamās sajūtas. Atsaucot murgaino sapni atmiņā, domās var rasties kāds konkrēts tēls, kas norādīs, no kurienes šīs bailes radušās.

Ja pēdējā laikā nācies daudz nervozēt un pārdzīvot, nav jābrīnās, ka arī sapņi ir trauksmaini – tā zemapziņa palīdz pārvarēt dienas pārdzīvojumus.

Starp citu, savu zemapziņu var noregulēt arī tā, lai miegā tā palīdzētu atrisināt kādu sarežģītu ieilgušu un ļoti svarīgu problēmu. Ir jāpadomā par šo problēmu, jāsajūt, kas visvairāk satrauc, un jānoformulē jautājums. Pēc tam jāatslābinās un brīdi jāpasēž pie aizdegtas sveces.

Vēlreiz jānoskaņojas uz minēto problēmu, jāiztēlojas tā visos sīkumos, domās jāuzzīmē tās veidols.

Tad uz baltas papīra lapas jāuzraksta noformulētais jautājums un iespējami spilgtāk jāuzzīmē iztēlotais problēmas veidols.

Lapu noliek zem spilvena, un var doties pie miera. Problēmas risinājums sapnī var parādīties gan kā pilnīgi konkrēta izeja no situācijas, gan tēlu vai simbolu veidā.

Uzmanība jāpievērš sajūtām, kādas bijušas sapņa laikā: ja noskaņojums bijis pacilāts vai mierīgs – tātad atbilde uz jautājumu ir pozitīva, bet, ja miegā bija jūtams satraukums un nepatīkamās sajūtas saglabājušās arī pēc pamošanās, visticamāk, problēmai nebūs pozitīva risinājuma.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru